Når storbyen bliver omdannet til noget andet

For en uge siden var jeg et smut nede på den Røde Plads på Nørrebro.


Massevis af mennesker passerede mig hele tiden på elektrisk løbehjul og vejene var overrendt med motoriserede køretøjer fx el cykler, elektriske longboards og elektriske løbehjul.Indledningsvist blev jeg lidt indigneret, og ville mest af alt helst fordømme alle dem her, der lavede de her ldit for smarte ting i min verden. Det var særligt yngre der kørte rundt på løbehjul, men kostede sådan nogle løbehjul ikke en masse penge at købe. Jeg spurgte en mand i mørkt tøj og med hætte, og han sagde det bare var noget han havde lejet. Han gav mig faktisk et lille hint og det var man kunne få kampagnekoder, som man kunne benytte til gratis køreture!


De flest løbehjul der kom forbi mig hed enten Lime, Circ eller Voi. Nu er jeg faktisk ikke bange for nye ting, selvom det måske kunne lyde sådan. Faktisk er jeg ret nysgerrig anlagt. Jeg installerede hurtig en app på min telefon og opdagede til min overraskelse at jeg kunne bruge en tilbudskode. Så jeg tog mobilen og søgte på VOI rabatkode, som var den app eller applikation jeg havde installeret på min mobil.


Kort tid efter kørte jeg gratis rundt på et elektrisk løbehjul, da rabatkoden virkede fint. Der hvor jeg fandt en oversigt over bonusser og rabatter, der var der også en del andre interessante kampagnekoder du kunne tage i brug. Det var faktisk en pænt stor oplevelse!

Byens legerum

Inspireret begyndte jeg at tænke oplevelser i storbyens rum i en radikalt anderledes form. Jeg fandt en parkeringsplads i gåafstand med en ny kampagnekode til Parkman, hvilken jeg også havde været så smart at finde online. Så var jeg nemlig ude og prøve en af de hersens skatebaner. Her kom der fuld knald på de sanselige oplevelser da jeg blev iført inliners, som er en slags rulleskøjter. Ved inliners er der kun en række hjul. Betegnelsen inliners referer for det ikke skal være løgn til at hjulene står på en linie. Det er så morsomt, og på trods af at jeg var pakket ind i knæ-, håndleds- og albuebeskyttere – kombineret med fornem og overraskende smart skaterhjelm, så lykkedes det mig faktisk at få et par skrammer.


Det skete første gang, da jeg endelig fik taget mod til mig og strøg hen til den lille skaterrampe med hævet pande, men da jeg var en 1 meter fra den, så panikkede jeg og resultatet var selvfølgelig at jeg styrtede.


Herefter var der et par unge knøse der lige ville høre mig om jeg ikke kunne tænke mig at spille med i deres kamp da de ikke selv var nok til at starte en kamp. Det kan være du allerede kender spillet, som er noget der hedder floorball. Det går i korte træk ud på at løbe rundt med hockeystave og skyde efter mål, og i hvert fald tror jeg at fyrene på det hold, som jeg kom på fortrød at jeg kom på deres hold. Målene blev i hvert fald ved med at gå i mod os men det var underholdende at prøve sportsgrenen floorball.

At udnytte rummet i byen på en anden måde er nu noget jeg har sat mig for som et projekt. Derfor skal jeg nu lære og prøve følgende: At sende pile med en ordentlig bue for at udleve middelalderlivet i det hektiske moderne storbyliv, lave parkour med Game Denmark på Enghavevej, skyde med hardball guns udendørs på Hardball Heaven banen i Hillerød og så kunne jeg også godt tænke mig at spille keglefodbold i Dragør.

Leave a comment